Dessa två lyxiga klockmärken betraktas ofta och jämförs med varandra. Idag kommer vi att göra en djupgående analys av båda märkena för att klargöra frågorna från dem som vill köpa en Omega- eller Oris-klocka.
Omega och Oris är båda populära schweizisktillverkade klockmärken och de övervägs ofta när någon är ute efter att köpa sin första riktiga klocka. Låt oss analysera dessa två märken på många nivåer för att ge dig verktygen för att avgöra om Oris eller Omega är rätt märke för dig.
När folk frågar mig: “Vad är bättre, klockor kopior Omega eller Oris klockor?” Jag besvarar dem ofta med en fråga; “Vad menar du med bättre?”. Frågan är ibland tydlig och drar ibland fram en blick av förvirring.

“Bättre” kan betyda många saker för många människor: Bättre precision… Bättre varumärkesrykte… Bättre garanti… Bättre andrahandsvärde…Bättre valuta för pengarna…Bättre hantverk och så vidare. Man kan inte bara säga ‘det här är bättre än så’ utan att förstå 1) frågans sammanhang och 2) motivet bakom själva frågan. Idag kommer jag att svara på detta i alla sammanhang som jag har upplevt hittills.
PRISSÄTTNING
Vilket klockmärke är mer prisvärt, Omega eller Oris? En Oris-klocka på ingångsnivå som Oris BC3 för män börjar på cirka 1 500 $ (MSRP). En Oris-klocka för kvinnor som Oris Classic Date 28,5 mm börjar på cirka $1 100 (MSRP). Klicka här för specialrabatterade priser på Oris-klockor.
Hur mycket kostar den billigaste Omega replika? Omega-klockor på ingångsnivå börjar på cirka 2 400 $ för Omega-klockor för damer. Omega-klockor för män är dyrare än damklockor och börjar vid en MSRP på cirka 3 600 USD för Omega De Ville Prestige Co-Axial. Mer populära modeller som Seamaster 300m för män börjar med en MSRP på 4 400 USD. Klicka här för specialrabatterade priser på Omega-klockor.
klockor omega
VARUMÄRKESIGENKÄNNING
Vilket märke är mer känt, Omega eller Oris? Detta är ett område där Omega regerar över Oris. Av alla schweizisktillverkade klockmärken är Omega bara näst Rolex när det kommer till internationellt varumärkeskännedom. Oris är ett privatägt företag och ägs inte av ett internationellt klockkonglomerat som Omega-klockor. Så du kan förvänta dig att fler människor lägger märke till din klocka och eventuellt ger dig en komplimang.
INNOVATION & HANTVERK
Mellan Omega och Oris, vilken har bättre hantverk? Omega har legat i framkant när det gäller innovation inom modern urtillverkning och har gjort störst framsteg när det gäller att bekämpa en mekanisk klockor kopior turkiet fiende nummer ett; elektromagnetism. EMF (elektromagnetiska frekvenser) är de vanligaste och farligaste sakerna för en analog klocka.
Ingen annan mekanisk klocka erbjuder den nivå av magnetiskt motstånd som Omega gör. Inte ens Rolex. Dessutom är Omega det enda varumärket som har uppnått Master Chronometer-beteckningen från METAS samt certifieringen från COSC. Både METAS och COSC är 3:e parts testanläggningar för mekaniska rörelser. Dessa beteckningar betyder att klockan kommer att erbjuda överlägsen noggrannhet, den testades för förväntad vattenbeständighet och speciellt motstånd mot negativa effekter av magnetiska fält.